Bralna značka 

Gibanje bralna značka poteka že vse od leta 1961, ko sta idejo zanjo dobila slovenski pisatelj Leopold Suhodolčan ter profesor Stanko Kotnik. Bralna značka je dejavnost, v katero se lahko vključijo vsi učenci in sicer na zelo preprost način: tako, da prebirajo knjige. Konec šolskega leta bralci na posebni prireditvi prejmejo priznanje za uspešno opravljeno bralno značko. Tisti, ki so brali vseh devet let, pa še zlato priznanje in knjigo, ki jim jo podari Društvo Bralna značka Slovenije. S tovrstno dejavnostjo se dviga bralna pismenost posameznikov in družbe v celoti.

Si vedel/a, da je na naši šoli v lanskem šolskem letu bralno značko opravilo kar 431 učenk in učencev?

Kdo bere?

V bralni znački sodelujejo vsi učenci naše šole, tudi prvošolci. S samostojnim branjem doma  jo opravijo učenci od 2. do 9. razreda

Kdaj beremo?

Od 17. septembra 2023 (dan zlatih knjig in dan Franceta Bevka) do 2. aprila 2024 (mednarodni dan knjig za otroke in rojstni dan Hansa Christiana Andersena).

Kaj beremo?

Izbiramo knjige in pesmi iz priporočilnih seznamov, ki ga za vsak razred posebej pripravijo učiteljice razrednega pouka, učiteljice slovenščine in knjižničarka. 

2. razred

6. razred

3. razred

7. razred

4. razred

8. razred

5. razred

9. razred

Bralna značka iz tujih jezikov

Na šoli lahko opravite tudi bralno značko v angleškem in nemškem jeziku. Pravila izposoje: ena knjiga za en teden!

READING BADGE 4. do 6. razred

READING BADGE 7. do 9. razred

(Skupno 70.617 obiskov, današnjih obiskov 1)